2012-07-31 12:59:50• hírek • Póti Orsolya

Színdarab fiatalokkal, fiatalokról

Illusztráció.
Illusztráció.

„Graffiti. Családi fényképek" címmel rendezett színdarabot a szatmárnémeti Artis színjátszó csoport Radu George Horotan irányításával. A fiatalok életéről szóló darab bemutatójára augusztus elsején, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ előadótermében kerül sor.

Hétköznap délelőttönként, tanítási időben és vakációban egyaránt fiatalok csoportja érkezik a G.M. Zamfirescu Kulturális Központba és két-három óra hosszúságú színházi programon vesznek részt Radu George Horotan vezetésével. Ez nem más, mint az Artis színjátszó csoport, amely több éve szórakoztatja a hazai közönséget román nyelvű darabjaival.

A csoport tagjai az elmúlt hetekben a „Graffiti. Családi fényképek" (Graffiti. Fotografii de familie) című darab összeállításán dolgoztak, és sikerült egy olyan színjátékot összehozniuk, mely felvázolja a fiatalok vágyait, mindennapi csalódásait. A történet olyan diákok mindennapjairól szól, akik szeretik a graffitit, a táncot és a verseket...

A fiatalok nemcsak megfigyelői, hanem sokszor írói is voltak a történetnek, mely az alaphelyzetek végiggondolásával, elemzésével, átalakításával született. Életükben a színjátszás kitüntetett pillanattá vált, hiszen megtapasztalhatták az együttgondolkodás örömét.

A bemutatóra a Rovenio Egyesület és az Artis csoport szervezésében kerül sor a G.M. Zamfirescu Kulturális Központban, augusztus elsején délután 16.00 órától. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Szereplők
: Iosif Ahmed, Tony Pusca, Liviu Cizmar, Ionut Danei, Anette Marka, Denisa Tihai, Geanina Preala, Loredana Oros, Eveline Tar.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: